ECONOMIA
Economia 14/02/2011

Taxis, vehicles de luxe i restaurants es beneficien del congrés

Els taxis de Barcelona han augmentat un 50% el seu nombre de serveis realitzats i, tot i que encara és d'hora per parlar de xifres, aquest congrés acostuma a deixar en els locals de restauració entre 7 i 12 milions d'euros cada any.

Redacció
2 min

BarcelonaAlguns dels sectors que estan sortint més beneficiats del Mobile World Congress, que ha obert les seves portes avui a Barcelona, són els taxis, els vehicles de luxe amb conductor i les limusines, a més dels restaurants i dels hotels.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els taxis de Barcelona han augmentat un 50% el seu nombre de serveis realitzats, avui. El secretari general de la Federació Catalana de Taxis, Josep Maria Goñi, ha explicat que la demanda s'ha notat, sobretot, en les parades dels voltants de la Fira, on el temps d'espera està sent superior a altres dies. No obstant això, ha lamentat que la intervenció de l'Institut Metropolità de Taxi impedeixi ser més competitius a l'hora de fer front a un congrés en què augmenta tant la demanda com aquest, perquè, per exemple, no deixa que els vehicles tinguin més de cinc places.

Un altre sector que està sortint beneficiat del congrés és el de lloguer de cotxes de luxe amb conductor i limusines. Segons un portaveu de Blai Limousines, aquest any està sent millor que el passat i ja s'ha notat un augment del 20% en el lloguer d'aquests vehicles.

Per la seva banda, el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Gaietà Farràs, ha afirmat que les expectatives per aquest any són molt bones, millors que les de l'any passat, encara que estan per sota dels anys anteriors a la crisi. També ha explicat que els locals pròxims a la Fira, els del centre de la ciutat, el Barri Gòtic o el Poble Espanyol són els llocs més típics pel que fa als àpats dels congressistes i que, de fet, des d'ahir ja s'ha pogut notar un augment de clients, i ha dit que, tot i que encara és d'hora per parlar de xifres, aquest congrés deixa en els locals de restauració entre 7 i 12 milions d'euros cada any.

stats