SERVEIS INFORMÀTICS DE LA GENERALITAT
Economia 28/07/2012

Telefónica i T-Systems guanyen els primers grans contractes TIC

Les multinacionals aconsegueixen els principals lots dels dos contractes de serveis informàtics de la Generalitat. La reformulació de les adjudicacions, que sumen 991 milions, permetrà estalviar un 26%.

Vicenç Moliné
2 min
La gestió dels ordinadors d'escoles i instituts és un dels contractes que es van adjudicar ahir.

BARCELONA.Multinacionals com Telefónica i T-Systems han estat les guanyadores de les principals adjudicacions del macrocontracte amb què la Generalitat reformularà els seus serveis de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va revelar ahir els guanyadors dels dos primers grans contractes, amb un valor conjunt de prop de 1.000 milions d'euros i que permetran estalviar un 26% del cost que tenien ara.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els contractes adjudicats ahir incloïen la provisió i gestió d'ordinadors per a tots els departaments de la Generalitat i per a les principals empreses públiques així com l'administració de les aplicacions i els serveis que s'hi fan funcionar. El primer cas, amb una durada de vuit anys, estava repartit en quatre lots, el més important dels quals, amb un pressupost de 190,5 milions d'euros, el va guanyar Telefónica, que s'ocuparà de la informàtica per a tot el departament d'Educació.

Fujitsu i Canon rebran 106 milions per proveir i gestionar els ordinadors per al departament de Salut i T-Systems 100 milions per proveir, entre d'altres, els departaments de Seguretat i Justícia. El quart lot, amb 167 milions d'euros per oferir serveis d'atenció a l'usuari el van guanyar Indra i El Corte Inglés.

T-Systems, tot i que ha perdut volum d'adjudicacions respecte a la configuració que l'anterior govern havia donat als contractes, s'ha situat just després de Telefónica en pressupost adjudicat, ja que també va guanyar tres lots del contracte de gestió d'aplicacions, amb què suma un total de 180 milions. La resta dels 11 lots del contracte d'aplicacions, amb una durada de sis anys, se'ls van repartir empreses més petites com HP, Accenture i IBM.

Unificar per estalviar

El conseller Mena va resumir en tres els objectius del nou macrocontracte TIC: modernitzar, estalviar i impulsar el sector a Catalunya. També va destacar que l'adjudicació, feta per diàleg competitiu, està inspirada en els mètodes de grans empreses i la seva aplicació era pionera en el sector públic.

Per la seva banda, el secretari general de la conselleria, Enric Colet, va destacar els beneficis que reportarà el nou model, un punt intermedi entre el contracte únic creat per l'antic govern de CiU i els més de 1.000 contractes del tripartit. "Estàvem pagant els serveis molt més cars", va assegurar. Els dos contractes restants, per valor de 1.300 milions d'euros, s'adjudicaran en els pròxims dos mesos.

stats