Economia 25/07/2012

Telefónica suprimeix els dividends del 2012 per reduir el deute i protegir-se de la crisi

La companyia redueix un 20% els sous dels seus consellers i un 30% els dels seus directius

Vicenç Moliné
2 min
Seu de Telefónica a Barcelona

BarcelonaTelefónica ha anunciat que cancel·la el dividend corresponent al 2012 per accelerar la reducció del seu deute. L'empresa, que també ha suprimit la recompra d'accions, ha justificat la mesura pel "context econòmic i financer extremadament difícil" i ha insistit en que es tracta d'una mesura "excepcional i puntual".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia també ha anunciat que retallarà un 20% el sou dels seus consellers i un 30% el dels seus directius, aquest últim cas com a conseqüència de la supressió del pagament de part del sou en accions.

L'empresa ha recalcat que s'ha vist afectada per "factors exògens que estan provocant un entorn molt inestable, empitjorat per possibles riscos financers". La companyia ha afegit que "a causa d'aquests factors, sense precedents, que estan fora del control de Telefónica, és vital que la companyia prengui mesures definitives per mitigar d'arrel possibles riscos".

En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors una hora després del tancament de la borsa, Telefónica ha fet pública la mesura, que afectarà als dividends que s'havien d'entregar a finals del quart trimestre del 2012 i el maig del 2013, alhora que ha detallat els objectius que persegueix.

Entre aquests objectius, destaca el d'enfortir el balanç mitjançant la reducció del deute a curt termini retenint els beneficis generats per, segons l'empresa, augmentar el valor per als accionistes.

En segon terme, Telefónica reconeix la necessitat de desvincular la companyia dels factors macroeconòmics exògens que afecten el país de la seva seu social, Espanya.

L'empresa també pretén compensar la manca de liquiditat dels mercats, ja que amb la mesura s'assegura la cobertura de venciments de deute fins a finals del 2013.

En darrer lloc, la companyia cita la necessitat de reduir el risc pla de desinversió d'actius que té planejat i amb el qual recorda que segueix plenament compromesa.

Telefónica també comunica que la remuneració de l'accionista es reprendrà el 2013 amb un dividend de 0,75 euros per acció, la meitat del que havia previst inicialment, repartit en dos trams, un a finals d'any i un altre el maig del 2014. A més, la companyia afegeix que enguany ja ha repartit entre els seus accionistes 2.800 milions d'euros en dividends.

stats