EMPRESES
Economia 05/06/2011

Treball demana a Telefónica nova documentació sobre l'ERO

Comissions Obreres explica que la reunió entre la direcció de la companyia i els sindicats, prevista per dimarts, ha estat desconvocada com a conseqüència del requeriment del Ministeri

Efe
1 min

MadridEl Ministeri de Treball ha sol·licitat a Telefónica nova documentació sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que la companyia està negociant amb els sindicats. Treball ha demanant aquesta informació després que Telefónica decidís reduir el nombre d'empleats que seran afectats per l'ERO de 8.500 a 6.500.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com a conseqüència d'aquest requeriment, la direcció de l'empresa ha decidit desconvocar la reunió amb els sindicats, que estava prevista pel proper dimarts, segons ha fet saber Comissions Obreres.

El nou pla social de l'ERO redueix les indemnitzacions del 70% al 66% del salari per aquells empleats de més de 53 anys. A més, disminueix la vigència de l'ERO de 5 a 3 anys. En aquest sentit, CCOO denuncia que el pla no es correspon amb la memòria que els va ser entregada.

Telefónica ha mostrat la seva intenció d'abonar la totalitat de la prestació d'atur dels treballadors durant els primers 24 mesos. Tanmateix, CCOO denuncia que la pretensió de la companyia no s'ha fet oficial. Telefónica contempla pagar una quantitat addicional a la prestació per atur que abonaria l'Estat, fins que es cobreixi el nivell salarial equivalent al 66% que la direcció va plantejar la setmana passada.

stats