LABORAL
Economia 13/04/2012

Tres grups inversors, interessats en la planta de Derbi a Martorelles

L'alcalde de Martorelles ha explicat que es tracta de grups catalans i espanyols, però no n'ha desvelat els noms

Acn
1 min

BarcelonaPiaggio està estudiant les ofertes de tres grups inversors que s'han interessat a quedar-se la planta de Derbi situada a Martorelles (Vallès Oriental) a partir del pròxim 31 de juliol, dia en què la planta deixarà de produir motos. Així ho han explicat l'alcalde de Martorelles, Josep Monràs (PSC), i l'eurodiputada socialista Maria Badia després de reunir-se aquest matí amb la direcció i els treballadors de Derbi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Monràs, el director de Derbi Espanya, Pedro Quijada, ha indicat que es tracta de tres grups catalans i espanyols que no tenen cap relació amb el grup italià Piaggio, però no ha volgut revelar cap nom. "Hem tingut la sensació que s'està treballant per donar continuïtat a Derbi", ha expressat l'eurodiputada Maria Badia.

L'alcalde de Martorelles ha assegurat que són informacions que conviden a l'optimisme, però també ha recordat que "el temps s'esgota" –referint-se a la data fixada per a l'aturada definitiva de la producció de la planta.

Piaggio es va comprometre el novembre passat a reindustrialitzar la fàbrica amb empreses del mateix grup. Aquest febrer, però, la firma italiana se'n va desdir argumentant que els ajuts de la Generalitat per portar a terme la conversió eren insuficients.

L'única sortida de la planta és un comprador extern. En aquest sentit, Monràs ha demanat "respostes nítides i clares" de la direcció cap als treballadors de Derbi i ha reclamat que abans del 31 de juliol hi hagi un acord de reindustrialització per "salvar el màxim nombre de llocs de treball".

Actualment, Derbi compta amb uns 140 treballadors a Martorelles, la majoria dels quals són del Baix Vallès.

stats