Deute
Economia 27/03/2012

El Tresor espanyol col·loca més de 2.500 milions d'euros en deute

Els interessos han tornat a baixar en les lletres a tres mesos, tot i que han pujat en les que vencen a mig any

Efe
1 min

BarcelonaEl Tresor Públic ha adjudicat avui 2.579 milions d'euros en lletres i ha aconseguit baixar l'interès que haurà de pagar per les de tres mesos fins al 0,428%, el nivell més baix des de març de 2010, a principis de la crisi de la deuda europea. Les de sis mesos, en canvi, han pujat lleugermanet fins als 0,868%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que l'Estat esperaba col·locar fins a 3.000 milions, s'ha aturat al sobrepassar els 2.500 per no forçar el mercat i mantenir els interessos més baixos que la darrera subhasta. Tot després d'una setmana en que Espanya ha tornat al centre de la tempesta arrossegada per declaracions com les del primer ministre italià, Mario Monti, on dubtava de la capacitat d'Espanya per assolir l'objectiu de dèficit.

El 60% del volum subhastat avui ha estat en forma de lletres a tres mesos i el restant a lletres a sis mesos. Amb la d'avui, la dotzena subhasta de l'any, Espanya ja ha captat més de 55.500 milions d'euros, el 40% de tot el que haurà de captar al llarg de tot el 2012 per fer front als venciments.

stats