Economia 20/09/2012

El Tresor espanyol col·loca gairebé 4.800 milions amb una rebaixa de l'interès pel bo a deu anys

L'interès de l'emissió a tres anys, però, ha pujat des de l'última subhasta

Efe
1 min
ELS INVERSORS DESCONFIEN  La prima de risc espanyola  va tornar a batre rècords i va tancar en 583 punts, amb l'interès del bo a 10 anys per sobre del 7%.

MadridEl Tresor espanyol ha col·locat aquest dijous 4.798 milions euros en dues emissions de bons i obligacions, més del previst inicialment, i ha aconseguit pagar menys per la col·locació a deu anys, un termini al qual ha adjudicat 858.680.000 euros amb un interès que ha caigut al 5,7%, des del 6,706% de l'anterior subhasta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, en l'emissió a tres anys, en què ha col·locat 3.940 milions d'euros –del total de gairebé de 4.800 adjudicats–, l'interès marginal ha pujat fins al 3,919%, per sobre del 3,774% de l'anterior licitació i per sobre, també, del nivell al qual es negocia aquest bo al mercat secundari, 3,669%.

Aquest repunt entela, en part, la bona col·locació a deu anys, que s'ha adjudicat a l'interès més baix des del mes de febrer i en línia amb la rendibilitat del bo espanyol de referència al mercat secundari, 5,7%.

Des que el Banc Central Europeu (BCE) va anunciar a principi de mes la intenció de comprar deute sobirà d'Espanya i d'altres països de la zona de l'euro al mercat secundari, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys, i de la resta d'emissions espanyoles, ha començat a baixar, cosa que redueix els costos del finançament de l'Estat.

L'emissió de deute d'aquest dijous és la segona que fa Espanya després de l'anunci del BCE després de la subhasta de lletres de dimarts, que va aconseguir també més import del previst i una rebaixa important de l'interès.

stats