Mobile World Congress
Economia 16/02/2012

Trias: "No temo per la continuïtat del Mobile World Congress"

L'alcalde de Barcelona demana "responsabilitat" als sindicats de TMB i no descarta serveis mínims del 60% o el 70%

Ara
2 min
Els alcaldes que més ens costen

BarcelonaXavier Trias està "convençut" que el Mobile World Congress "serà un èxit absolut" malgrat l'amenaça de vaga dels transports públics a la ciutat de Barcelona, i assegura que no tem per la continuïtat d'aquesta fira. L'alcalde de la capital catalana, però, demana que "tothom sigui responsable" i confia que la convocatòria es pugui desconvocar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'El món a RAC1', Trias ha assegurat que la reunió amb John Hoffman, el conseller delegat de GSMA, va anar per bon camí, i ha afegit: "Fem una unió quasi indissoluble. Ell ha fet una aposta molt important per la ciutat de Barcelona, i mantenim una col·laboració estretíssima". Segons Trias, Hoffman està "satisfet de l'elecció de Barcelona", ja que "mai" s'havia trobat amb uns nivells d'assistència tan elevats al congrés.

L'alcalde ha dit que la seva obligació és "ser optimista fins a l'últim minut", i per això confia que, en cas que sindicats i empresa no arribin a un acord, la mediació de l'autoritat laboral ajudi a trobar una solució al conflicte. En cas que la vaga s'acabi duent a terme, però, no ha descartat que els serveis mínims que s'estableixin puguin arribar al 60% o al 70%, tot i que ha deixat clar que aquesta decisió no depèn d'ell.

Trias ha recordat que "ser la capital del mòbil durant els propers anys vol dir una gran inversió de futur per a la ciutat de Barcelona", i ha advertit: "No pot ser que un país perdi una oportunitat de creixement i riquesa perquè uns senyors prenen una decisió que està fora de lloc". En aquest sentit, ha reclamat que els sindicats "siguin conscients" de la situació en què es troba el país, que ha qualificat d'"emergència nacional".

stats