Economia 13/05/2011

Trichet: "Els ciutadans no permetrien un segon rescat bancari"

El president del Banc Central Europeu exigeix que les mesures s'apliquin amb una "determinació inflexible" perquè els ciutadans no permetrien que amb els seus diners s'activés un segon rescat ni les democràcies podrien fer-ho

Miquel Codolar
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, ha exposat que en aquest moment "la recuperació global ja s'està confirmant" gràcies al "marc ambiciós de reformes del sector financer". Ha criticat els qui opinen que els canvis "no són necessaris i són contraproduents" perquè considera que "les democràcies no podrien pagar un segon rescat del sistema financer i els ciutadans no permetrien tornar a pagar el 27% del PIB a un costat i l'altre de l'Atlàntic per evitar la crisi del sistema financer". Per això ha demanat implantar i mantenir-se en el camí de les mesures "amb una determinació inflexible".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció en unes jornades sobre les reformes del sistema financer el president del BCE ha indicat que la crisi ha estat "molt reveladora" perquè ha permès observar la relació entre el sistema financer i l'economia real i la seva retroalimentació. Ha indicat que el control de les institucions hauria de permetre abordar els riscos sistèmics. Ha indicat que el procés de reformes del sistema financer està "a la meitat" i ha destacat la importància dels instruments reguladors i l'anàlisi de les dades econòmiques per determinar les polítiques s'hauran de seguir a partir d'ara i per això ha reclamat més relacions entre els bancs centrals i els governs.

stats