Economia 21/09/2012

Brussel·les assegura que la 'troica' no esperarà a les eleccions als EUA per publicar l'informe de Grècia

Un alt funcionari de la Comissió Europea consultat per Reuters ha assegurat que s'aplaçaria la publicació de l'informe per no perjudicar la candidatura d'Obama

Reuters
1 min
El primer ministre grec, Andoni Samarás, visita avui Itàlia on s'ha reunit amb el primer ministre Mario Monti.

Brussel·lesLa Comissió Europea i el govern grec s'han afanyat a desmentir una informació publicada per Reuters on s'afirmava que l'informe de la Troica sobre Grècia no es publicaria fins que es celebressin les eleccions presidencials als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Reuters, l'informe del que depèn el finançament de l'economia grega hauria hagut d'esperar per no provocar sotracs a l'economia mundial.

"L'administració Obama no vol que res alteri l'economia global abans del 6 de novembre", ha afirmat un alt funcionari europeu a Reuters.

L'important paper de l'FMI en el rescat grec explica part de la influència de l'administració Obama en les decisions de la 'troica' però també hi intervenen els funcionaris europeus segons Reuters.

"Pel que fa als líders europeus, no volen que guanyi Romney, per la qual cosa segurament estan disposats a fer qualsevol cosa per augmentar les oportunitats d'Obama", ha assegurat la font, que ha demanat l'anonimat, a Reuters.

L'informe ha de publicar-se abans de l'Eurogrup del 8 d'octubre, de manera que un dictamen favorable permtria als ministres d'Economia europeus alliberar el següent tram del rescat per a Grècia.

L'ajuda, però, podria haver d'esperar com a mínim un mes i Grècia hauria de sobreviure amb emissions de lletres i bons a curt termini, al mateix temps que els seus bancs tindran accés als fons d'emergència del banc central grec segons ha declarat el funcionari.

stats