Economia 10/10/2011

La cimera de la UE es retarda i se celebrarà el 23 d'octubre

L'endarreriment ha de servir perquè la Unió tanqui mesures econòmiques, principalment el pla de recapitalització de la banca europea

Ara
2 min

BarcelonaLa cimera de la Unió Europea i la reunió especial de líders de l'Eurozona que s'havia de celebrar els dies 17 i 18 d'aquest mes, es retarda fins el dia 23. Segons el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, "aquest retard permetrà finalitzar l'estratègia integral per a la crisi del deute sobirà de la zona euro". El president del Consell Europeu ha precisat que, "si bé s'han aconseguit progressos significatius en diversos punts, cal avançar més en qüestions com la situació de Grècia, la recapitalizació dels bancs i el reforç del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF). Aquests elements estan "estretament relacionats amb el resultat de la missió de la troica per a Grècia", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El retard de sis dies de la celebració de la cimera serveix, teòricament, per donar més marge a la UE per tancar tot un seguit de mesures en matèria econòmica, principalment un pla per la recapitalizació de la banca europea, considerat a Brussel·les com la gran prioritat actualment. Alhora, entre els punts en què s'han registrat avanços, Van Rompuy ha detallat l'aprovació del conjunt de sis mesures per augmentar la coordinació econòmica, així com la gairebé conclusió del procés de ratificació als Vint-i-set països de la UE del reforç del FEEF. Van Rompuy ha afegit que, de forma complementària, "se celebrarà una reunió de ministres de Finances de la zona euro (Eurogrup) i de tota la UE (Ecofin) abans del cimera del 23 d'octubre".

Respecte a Grècia, el dia 23 la UE podria explicar ja amb una imatge més clara de la situació del país, ja que la troica de supervisors internacionals hauria de tenir llest el seu informe sobre el compliment de les mesures d'ajust d'Atenes. A la propera cimera comunitària, els líders de l'eurozona pretenen, a més, tancar tot un seguit de reformes per dotar-se d'una millor governabilitat econòmica sobre la base de propostes del president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i d'Alemanya i França.

stats