CRISI DEL DEUTE
Economia 07/02/2011

La UE i l'FMI avaluen les reformes fetes per Grècia després del rescat

A finals de març el país rebrà un quart tram de l'ajuda de 15.000 milions d'euros

Redacció
1 min

BarcelonaAvui comença una nova visita de les autoritats de la Unió Europea i de l'FMI per avaluar els avenços en les reformes que està tirant endavant el país després d'haver estat rescatat. La delegació elaborarà un informe a finals de setmana sobre el quart tram de l'ajuda, de 15.000 milions d'euros, que serà entregat al país a finals de març. El paquet del rescat grec s'eleva a 110.000 milions d'euros en tres anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons publiquen els diaris grecs, les autoritat de la UE i l'FMI es reuniran aquesta setmana amb els ministeris, el sector bancari i industrial del país. Entre els punts a negociar hi ha els contractes laborals, les retallades en les pagues extraordinàries i la reducció de compensacions del empleats d'empreses privades. Tot amb la finalitat que l'economia grega sigui més competitiva.

D'altra banda, la delegació també analitzarà el sanejament de les empreses públiques, que preveuen prescindir d'uns 140.000 treballadors. Les converses entre el govern grec i la Unió Europea també inclouen una retallada important de la despesa pública. L'executiu de Iorgos Papandreu s'ha proposat reduir el dèficit fiscal dels 17.000 milions d'euros previstos per al 2011 a 6.000 el 2014.

stats