Economia 27/06/2012

La UE debat crear un gran govern econòmic europeu

Van Rompuy presenta el full de ruta que comença amb la unió bancària i culminarà amb un tresor comú. Els líders debatran les propostes a la cimera europea que se celebra aquest dijous i divendres.

Laia Forès
1 min

Brussel·lesSi l’euro aconsegueix sortir viu d’aquesta crisi, la unió monetària que hi haurà d’aquí a una dècada serà molt més completa i ambiciosa que mai. El sotrac haurà servit perquè els socis facin un pas de gegant en la integració econòmica, política i fiscal, amb iniciatives, disciplina pressupostària i cessió de sobirania difícils d’imaginar fa només un parell d’anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les propostes que portarà a la cimera europea que comença demà el president del Consell de la UE, Herman van Rompuy, en col·laboració amb el Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Europea, inclou un full de ruta per crear, en un termini de deu anys, una veritable integració bancària i fiscal. Van Rompuy vol que els socis de l’euro es comprometin a impulsar la unió bancària, amb un únic supervisor europeu, i una mena de govern econòmic europeu. A canvi, a mitjà termini es podria crear un sistema comú de deute.

Podeu llegir l'article complet a l'Ara Premium.

stats