SISTEMA FINANCER
Economia 27/06/2012

La UE no pot evitar una quitança de les preferents

Joan Faus
1 min

SANTANDER.El comissari de Competència, Joaquín Almunia, va esvair ahir les esperances del ministeri d'Economia d'evitar una quitança del valor de les participacions preferents a les entitats nacionalitzades. L'endemà que el govern espanyol demanés flexibilitat en aquest assumpte, Almunia es va mostrar contundent: "No és Brussel·les la que bloqueja la solució de les preferents", va dir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En unes jornades de la Universitat Menéndez Pelayo, va explicar que la normativa europea estableix un "repartiment d'esforços" entre accionistes i obligacionistes abans de l'entrada de capital públic. A més, va dir, les entitats auxiliades per l'Estat -com CatalunyaCaixa i Bankia- no podran utilitzar els diners públics per compensar els clients amb preferents ni tampoc "per convertir les preferents a un preu diferent del de mercat". És a dir, és molt possible que els clients es vegin abocats a haver d'assumir una quitança d'aquest arriscat producte financer.

Segons Almunia, l'única solució és que els governs central o autonòmic donin ajudes o préstecs públics als tenidors de preferents.

stats