ATUR
Economia 23/02/2012

El 95% dels nous aturats de la UE provenen d'Espanya, Portugal i Grècia

Les taxes d'atur s'han agreujat més en països amb "falta de reformes estructurals", segons la CE

Acn
1 min

BarcelonaEl 95% dels aturats de la Unió Europea registrats des de finals de l'any 2010 provenen d'Espanya, Grècia i Portugal, segons ha fet públic avui la Comissió Europea (CE) en el seu informe sobre previsions econòmiques per al 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nombre d'aturats ha anat en augment a la majoria dels estats membres; tot i així, l'estudi destaca que la situació s'ha agreujat més en països amb "falta de reformes estructurals", que han portat a terme ajustaments per reduir l'efecte de la bombolla immobiliària i els desequilibris de les finances públiques. "La situació del mercat laboral encara és positiva en països amb menys necessitat d'ajustaments", diu el text.

La CE també ha alertat de l'augment de les taxes d'atur juvenil que es registra a 11 dels estats membres. Espanya és un dels països on hi ha més atur entre els joves, tot i que el document adverteix que aquest índex de desocupació ja era elevat abans de la crisi econòmica. Per tal de fer front a aquesta situació, un grup d'experts europeus ha començat a treballar avui a Espanya amb l'objectiu de reduir el nombre de joves espanyols desocupats. Els inspectors treballaran juntament amb especialistes designats pel govern espanyol i disposaran de 10.700 milions d'euros provinents dels fons europeus.

stats