Cimera a Brussel·les
Economia 16/12/2010

La UE acordarà una reforma del Tractat de Lisboa per donar credibilitat i valor a la moneda única

La modificació del Tractat vol crear un mecanisme permanent, un fons de diners, per rescatar els països en fallida, als quals els mercats els tallin l'aixeta del crèdit

Marc Vidal
1 min

Brussel·lesLa cimera de Brussel·les aprovarà afegir dues frases al Tractat de Lisboa per crear un mecanisme permanent de rescat als països en fallida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest mecanisme ja funciona actualment amb uns fons de 750.000 milions d'euros i va servir per rescatar Irlanda, però és temporal i expira el 2013.

La idea és crear-ne un de permanent quan expiri el que està en vigor per donar credibilitat i solidesa a la moneda única davant les especulacions del mercat.

La impulsora de la reforma ha estat la cancellera alemanya Angela Merkel, que abans d'entrar a la cimera l'ha definit com "un gran acte de solidaritat".

La cimera arr¡ba en ple intercanvi de declaracions entre els grans líders europeus sobre la necessitat d'emetre bons de deute europeus, una proposta de la qual Merkel no vol ni sentir a parlar ja que podria posar en perill la recuperació de l'economia alemanya.

stats