REFORMA LABORAL
Economia 10/02/2012

Els sindicats consideren que la reforma laboral està feta per "satisfer els mercats"

La UGT considera que la reforma laboral està feta "amb traïdoria i menyspreu" cap als sindicats i empresaris i CCOO alerta que "pot empitjorar" en el tràmit parlamentari

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha criticat que la reforma laboral que ha aprovat avui el govern espanyol està feta per "satisfer els mercats" i amb "traïdoria i menyspreu" cap als sindicats i empresaris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general ha explicat que la reforma es pot endurir, "especialment amb la negociació col·lectiva, i trencar el pacte a què han arribat els agents socials". El líder de la UGT ha lamentat que el govern té "l'agenda marcada pels mercats internacionals i els gurus de la Unió Europea". La reforma laboral "treu drets als treballadors i en dóna més als empresaris. Està feta per satisfer els mercats i a la 'vigilant' Merkel". D'altra banda, ha criticat també que "la reforma laboral no crearà ocupació, sinó que substituirà treballadors indefinits per altres en "absoluta precarietat".

p { margin-bottom: 0.21cm; } Pel que fa a la portaveu de CCOO, Dolors Llobet, ha assegurat que un cop s'ha presentat la reforma laboral cal veure'n primer "el text" i després seguir el tràmit parlamentari, argumentant que "un projecte de llei pot millorar però també empitjorar".

A més a més, Llobet ha afegit que en funció de l'anàlisi que es desprengui del text, els sindicats "donarem la resposta que es mereixi". La portaveu de CCOO considera que la proposta del govern central va en la mateixa línia que les últimes modificacions del marc laboral, és a dir, que "precaritza" les condicions per als treballadors i no ajuda a la creació d'ocupació. "Pensar que abaratint els costos laborals es disminuirà l'atur és erroni", ha assegurat.

Llobet també ha lamentat les característiques per a les causes objectives d'acomiadament. "Podran ser pèrdues però també una disminució d'ingressos" i per això qüestiona si en un context de crisi econòmica, mentre hi ha empreses que obtenen grans beneficis però també registren pèrdues respecte a altres anys, "se'ls facilitarà l'acomiadament a 20 dies per causa objectiva".

stats