Finançament
Economia 04/08/2011

800 autònoms catalans han accedit a un crèdit directe de l'ICO aquest any

Després d'un any, només 800 autònoms catalans han pogut accedir a un crèdit directe de l'ICO. UGT denuncia que “a càrrec de l'ICO s'estan beneficiant institucions i empreses”

Redacció
1 min

BARCELONA p { margin-bottom: 0.21cm; } Segons les dades publicades per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) només 10.800 empreses de l'Estat han accedit a un línia de crèdit de l'ICO. D'aquestes empreses només el 40% són autònoms, de manera que tan sols 4.000 treballadors per compte propi s'ha pogut beneficiar de la línia de finançament que va aprovar el govern l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a Catalunya, d'aquests 4.000 autònoms, en corresponen 800 quan el número d'autònoms catalans ascendeix a un total de 540.000.

Fonts sindicals d'UGT han explicat que “la línia ICO Directe hauria d'haver resolt les dificultats per accedir a altres línia habituals com l'ICO Liquiditat, i sobretot haver canviat els criteris d'actuació de les entitats financeres privades”, objectius que, segons el sindicat, no s'han aconseguit. Tanmateix, UGT denuncia que “a càrrec de l'ICO s'estan beneficiant institucions i empreses que haurien de poder acollir-se al finançament privat”.

stats