Economia 29/06/2012

La UGT denuncia que per un "error informàtic" milers de funcionaris han cobrat 1.000 euros menys

El sindicat detalla que els Mossos i els treballadors públics que han patit moviments interns són els col·lectius més afectats

Ara
1 min

BarcelonaLa UGT ha denunciat que, per un "error informàtic", la Generalitat ha restat 1.000 euros de mitjana a milers de treballadors públics de la nòmina d'aquest mes. El sindicat ha recordat que precisament aquest mes els funcionaris ja veuen retallada la seva retribució en uns altres 1.000 euros de mitjana i ha exigit l'abonament "immediat" dels diners que per error no s'han pagat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons detalla el sindicat, algunes de les nòmines afectades per aquest "nyap burocràtic" del departament d'Economia corresponen a personal que s'ha vist recentment afectat per un moviment intern dins de la plantilla. La UGT també explica que el cos de Mossos d'Esquadra és el col·lectiu més afectat perquè són els empleats públics que més mobilitat pateixen. De fet, detalla que pot haver afectat a entre un 15% i un 20% de la plantilla.

Per ara, la resposta de l'administració és que tot és deu a un "error informàtic" en el moment d'aplicar la retallada del 5% que s'havia de fer efectiva a la paga extraordinària de juny. UGT lamenta que no hi hagi hagut cap comunicat públic per explicar l'error i, a banda de l'abonament immediat, reclama que es "depurin responsabilitats polítiques". El sindicat no descarta "accions sindicals i jurídiques" en funció de la resposta.

stats