Economia 28/05/2012

La Unió Europea injecta 18.000 milions d'euros als bancs grecs

És un avançament d'una recapitalització major programada per a finals d'any

Efe
1 min

BarcelonaEls quatre principals bancs grecs han rebut avui 18.000 milions d'euros en bons del Fons Europeu d'Estabilitat Financera amb els quals podran demanar una injecció de liquiditat equivalent al Banc Central Europeu. Es tracta d'un avançament de la recapitalització que tenien planificada per a tot l'any però la situació crítica en què es troba el sector financer grec ha fet que s'avancés uns mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La intenció és compensar i, alhora, frenar la fugida de fons que s'està produint a Grècia davant la perspectiva cada vegada més estesa d'una sortida de l'euro. Els bancs grecs han vist com en els dos darrers anys han perdut una tercera part dels dipòsits i la situació ja era preocupant.

Els bancs que han rebut la injecció, feta a través del Fons Hel·lènic d'Estabilitat Financera, són el National Bank (7.430 milions), Piraeus (4.700 milions), Eurobank (3.970 milions) i Alphabank (1.900 milions).

La recpaitalització és una part dels entre 32.000 i 50.000 milions que havien de rebre aquests mateixos bancs d'aquí a finals d'any d'acord amb el que es va acordar en el segon rescat grec pactat a Brussel·les.

stats