Economia 28/02/2012

Unnim deixa de pagar el cupó mensual de les participacions preferents i obligacions

Es tracta d'una mesura conjuntural, a l'espera que el comprador de l'entitat normalitzi la situació

Toni Garganté
1 min

BarcelonaUnnim ha enviat una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) on anuncia que deixa de pagar el cupó mensual d'una emissió de participacions preferents i tres més d'obligacions subordinades. La nota justifica que la llei permet que no es remunerin els interessos previstos si l'entitat no ha obtingut beneficis durant el semestre anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Unnim va generar unes pèrdues de 107 milions en els primers nou mesos de l'any passat. Els resultats corresponents a l'exercici sencer encara no s'han fet públics. Un portaveu de l'entitat ha destacat que la suspensió del pagament és temporal, i que el cobrament per part dels inversors es normalitzarà quan Unnim tingui un nou accionista.

L'antiga caixa comarcal està ara mateix sota la tutela del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), l'entitat pública que manté el 100% del capital. Els propers dies s'ha d'anunciar el guanyador de la subhasta, en la qual han presentat oferta vinculant Banco Santander, el BBVA, Ibercaja i Banco Popular. Aquestes entitats ja han plantejat el canvi de les participacions preferents.

stats