FINANCES
Economia 03/02/2011

Unnim necessita entre 200 i 250 milions d'euros per tenir el nivell de solvència requerit

L'entitat pretén crear un banc amb els seus actius financers del qual en posseiria un 70% o 75%. La resta estaria en mans d'inversors privats, institucionals i minoristes.

Redacció
1 min
El president d'Unnim, Salvador Soley, i el director general, Enric Mata

BarcelonaUnnim crearà un banc en el qual tindrà entre el 70% i el 75% del capital. L'entitat està estudiant si separa la cartera immobiliària, seguint el model que ha començat La Caixa. L'entitat resultant de la fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu busca ara capital per valor d'entre 200 i 250 milions d'euros entre inversors institucionals però també particulars, segons ha explicat Jordi Mestre, que substituïrà Enric Mata com a director general d'Unnim a partir d'abril. Mestre serà l'encarregat de posar en marxa el nou banc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat encara no ha decidit si treurà el nou banc a borsa, però en principi creu que els entre 200 i 250 milions d'euros que necessita és una quantitat assumible per aconseguir sense necessitat de cotitzar. De fet, els directius d'Unnim s'han mostrat sorpresos per l'interès mostrat per capital autòcton de persones, que han trucat per poder formar part del capital d'aquest nou banc. Dels entre 200 i 250 milions euros que Unnim necessita per complir els requisits de capital bàsic que exigeix el govern espanyol –un 8%–, un 30% hauria de provenir d'inversors institucionals i la resta podria aconseguir-se entre els propis clients de la caixa.

stats