ECONOMIA
Economia 28/02/2012

Unnim pagarà els interessos de les obligacions després de la seva venda

L'entitat s'ha posat en contacte amb els clients d'aquests títols, que deixaran de cobrar una mitjana de 20 euros al mes

T.g.
1 min

BarcelonaEl banc que s'adjudiqui Unnim en la subhasta que es preveu culminar en els propers dies reprendrà el pagament de les tres emissions d'obligacions subordinades que han quedat en suspens. Segons el comunicat que Unnim ha enviat a la CNMV, demà no es realitzarà el pagament mensual del cupó d'aquest tipus de producte. Però un portaveu de l'entitat en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha aclarit que aquesta situació es normalitzarà quan es consumi la venda de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Unnim va generar pèrdues el setembre passat, motiu suficient per no pagar els interessos de les obligacions. Però una vegada adjudicada en subhasta, el nou accionista tornarà a pagar els cupons acumulats perquè hi tornarà a haver beneficis. Un cas a banda és l'emissió de participacions preferents, que també ha suspès el pagament dels interessos. En aquest cas, no es recuperarà el cobrament del cupó perdut.

En tot cas, les mateixes fonts d'Unnim asseguren que l'entitat ja s'ha posat en contacte amb els afectats, que arriben als 5.993 clients (Unnim en té un milió en total), dels quals 1.223 són els que van subscriure preferents. La mitjana que deixaran de cobrar els partícips és d'uns 20 euros al mes.

stats