ECONOMIA
Economia 29/03/2012

Unnim suspèn per segona vegada el pagament de les participacions preferents

L'entitat, en mans encara de l'Estat, deixa de pagar el cupó de tres emissions de preferents i d'altres tres d'obligacions subordinades

T.g.
1 min

BarcelonaUnnim Banc, l'entitat que ha sigut recentment adjudicada al BBVA, ha anunciat a la CNMV que ha suspès el pagament dels interessos trimestrals de dues emissions de participacions preferents i dels d'una de venciment mensual. Igualment, també deixarà de pagar els cupons mensuals de dues emissions d'obligacions subordinades i els d'una de trimestral.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El banc format per les antigues caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu no ha quantificat els imports de cada emissió, tot i que les emissions de preferents convertibles podrien superar els 380 milions d'euros. Unnim Banc, encara en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), va ser subhastat al BBVA a canvi d'un euro, amb un esquema de protecció d'actius que assumirà el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD).

Aquesta és la segona vegada que Unnim deixa de pagar els interessos de les participacions preferents, atès que la llei preveu la possibilitat de deixar de fer-ho quan l'entitat ha entrat en pèrdues o no té prou benefici distribuïble. Les darreres dades disponibles del setembre passat mostren com les pèrdues de setembre passat d'Unnim van arribar als 107 milions.

stats