Economia 14/11/2012

Els sindicats insten Rajoy a rectificar les seves polítiques per "evitar una escalada de la tensió sostinguda"

Alerten que l'austeritat apropa Espanya al "precipici" i adverteixen que continuaran les mobilitzacions. Diuen que les alternatives a l'austeritat "sorgiran de la pressió de la ciutadania"

Joan Faus
1 min

MadridEls sindicats CCOO, UGT i USO han instat aquest dimecres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a rectificar les polítiques d'austeritat i fer una "correcció intensa" dels pressupostos del 2013 per "evitar una escalada de la tensió sostinguda" i apropar Espanya al "precipici".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa conjunta, el líder de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha dit que la vaga general d'aquest dimecres no és la "fi de cap etapa" però no ha volgut entrar a valorar si és possible que els sindicats convoquin una altra aturada més endavant. Ha assegurat que la vaga d'aquest dimecres demostra la "convicció dels treballadors que hi ha alternatives" i ha considerat que les alternatives "sorgiran de la pressió de la ciutadania" com en el cas de la lluita contra els desnonaments.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha insistit que Espanya "no pot seguir aquest camí" de l'austeritat i ha dit que els sindicats continuaran demanant la convocatòria d'un referèndum sobre les polítiques de retallades del govern espanyol i en aquest sentit ha instat Rajoy a tenir "nassos" per convocar-lo.

Els dos sindicalistes també han destacat l'impacte europeu de les protestes. Toxo ha qualificat de "fita històrica" les aturades, manifestacions i mobilitzacions que s'estan desenvolupant en 23 països europeus i en referència a l'aturada general de Portugal ha dit que hi ha una "vaga peninsular ibèrica pràcticament total". En aquest sentit, Méndez ha criticat la "política d'austeritat autoritària" que imposa Alemanya en el si de la Unió Europea i ha considerat que suposa la "crònica d'un fracàs anunciat".

stats