Economia 28/10/2011

El govern espanyol aprova una prestació específica per als autònoms

S'ha aprovat la prestació específica i se'n beneficiaran 500.000 professionals, més 150.000 en règim especial agrari que s'afegiran a partir del 2012. La quantia que percebran serà del 70% de la base de cotització

Redacció
2 min

BarcelonaEl Ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha explicat avui divendres a la sessió del Consell de Ministres les mesures adoptades pel govern espanyol per fomentar l'ocupació. L'Administració ha donat llum verda a la prestació específica pels treballadors autònoms. Es tracta d'un sistema contributiu que es finança amb la cotització a la Seguretat Social, concretament del 2,2%. Se'n beneficiaran 500.000 professionals, més 150.000 més en règim especial agrari que s'afegiran a partir de l'1 de gener de 2012. La quantia que percebran serà del 70% de la base de cotització. És a dir, si un treballador té una base de 1.000 euros, rebrà 700 euros. En relació als períodes, per 12 mesos cotitzats es tindrà dret a dos mesos de prestació fins a un màxim de 12 mesos una vegada s'hagin cotitzat 48 mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Gómez ha explicat que una altra de les mesures de l'executiu espanyol en relació al foment de l'ocupació radica en les noves pràctiques no regulades per a joves aturats. Aquestes estan dirigides a joves d'entre els 18 i els 25 anys amb titulació universitària, títol de Formació Professional o certificat de professionalitat, que es realitzin sota la supervisió d'un tutor i que tingui una durada de 6 a 9 mesos. La beca tindrà un suport del 80% del IPREM, la qual cosa equival a 426 euros.

Es preveu que, a la finalització de les pràctiques, obtindran un certificat que acrediti la seva realització. De la mateixa manera, a aquestes persones se'ls aplicaran els mecanismes d'inclusió a la Seguretat Social per a les persones que participin en programes de formació, segons marca l'última reforma de les pensions. Aquestes pràctiques podran culminar en una contractació laboral per part de les empreses on s'hagin desenvolupat, que es beneficiarà de mesures de suport a la contractació, tant en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació, com als programes d'incentius a l'ocupació. No estan incloses en l'àmbit d'aplicació d'aquesta norma les pràctiques acadèmiques externes, curriculars i extracurriculars dels estudiants universitaris que es regiran per la seva normativa específica.

stats