Economia 24/01/2011

El govern espanyol "reorientarà" diners d'altres polítiques d'ocupació per la nova ajuda de 350 euros

Gómez avança que les noves ajudes, que substituiran els 426 euros per desocupats sense atur a partir del març, s'acabaran "quan s'acabin els fons"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha anunciat avui que els fons per la nova ajuda per beneficiar la formació de 350 euros per aturats sense la prestació per desocupació, que substituirà els 426 euros que s'entregaran fins l'últim dia del febrer, provindran d'altres programes d'ocupació que s'hauran de reorientar. En concret, s'ha referit a les polítiques d'estímul, la reordenació de recursos per polítiques actives d'ocupació i els avançaments del Fons Social Europeu. Aquestes noves ajudes es canalitzaran a través de les polítiques de formació de les autonomies, ha exposat Gómez. Ha afegit que "quan s'acabin els fons, no n'hi haurà de nous fins els propers pressupostos". A la reunió amb representants autonòmics s'està tractant si les autonomies també hauran d'aportar-hi diners o podran decidir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre ha exposat diverses iniciatives com la inclusió de 1.500 promotors d'ocupació o tutors en un programa addicional que es suma als 2.500 orientadors que es van destinar el 2006 a l'assessorament personal dels desocupats que volen trobar feina. Però les quatre mesures que han de marcar un nou rumb en polítiques d'ocupació són, en primer lloc, el programa de foment del treball a temps parcial perquè les empreses puguin fer contractes a menys de la meitat de la jornada normal amb una "important reducció" de les cotitzacions socials.

També ha anunciat un pla de xoc massiu de protecció als aturats que hagin esgotat la seva prestació destinat a que les autonomies tinguin diners per poder incorporar als seus programes d'ocupació els que hagin esgotat la prestació. Una altra mesura preveu reorientar entre el 35% i el 40% dels recursos per a les polítiques actives d'ocupació per als ocupats, als desocupats, de manera que a les accions per formar ocupats hi participin una part important dels desocupats. Finalment, ha explicat que es desenvoluparan pràctiques no laborals per als joves i contractes de formació, ja que Gómez considera que "després dels que han perdut la feina, els joves són els que més pateixen la situació de desocupació".

stats