Economia 13/12/2011

Van Rompuy diu que la UE no va tenir altra alternativa que arribar als acords sense el Regne Unit

El president del Consell Europeu remarca que "el nostre únic criteri" ha de ser l'interès europeu. Es mostra optimista alhora que demana que tothom sigui "constructiu" i conscient "del que ens hi juguem"

Efe
1 min
Van Rompuy, durant la seva intervenció al Parlament Europeu / EFE

EstrasburgEl president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, ha dit aquest dimarts que la Unió Europea (UE) no va tenir altra alternativa que arribar a un acord sense el Regne Unit per reforçar la disciplina fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha afegit que l'interès europeu ha de ser "el nostre únic criteri" i ha aprofitat per demanar a tothom que sigui "constructiu i que tingui a la ment el que ens hi juguem". "El nostre objectiu és reforçar la disciplina fiscal i la coordinació econòmica", ha comentat en una intervenció al Parlament Europeu.

Malgrat reconèixer que un tractat intergovernamental no va ser la primera preferència, Van Rompuy ha assegurat que servirà per fer obligatori el pacte fiscal, segons el qual els països hauran d'incloure a les seves constitucions un límit al dèficit estructural anual del 0,5% del PIB.

Finalment, el president del Consell Europeu ha subratllat que el tractat governamental s'ha de negociar urgentment i espera que pugui estar enllestit de cara al març del 2012.

En aquesta línia, s'ha mostrat optimista perquè "26 líders han manifestat el seu interès en aquest procés i reconeixen que l'euro és un bé comú".

Van Rompuy ha conclòs la seva compareixença al ple del Parlament Europeu i ha admès que retornar la confiança a l'euro és "un camí llarg". També ha assegurat que el Consell Europeu dels dies 8 i 9 de desembre és una "peça d'aquest camí".

stats