Economia 26/04/2012

La UE prepara una cimera per impulsar el creixement econòmic

El president del Consell de la UE, Herman van Rompuy, convocarà en les properes setmanes una reunió de líders extraordinària per analitzar mesures per reactivar l'economia europea

Laia Fores
1 min

Brussel·lesAmb l'eurozona en recessió, els dirigents europeus han vist com l'austeritat no ha servit per sortir de la crisi. A Brussel·les, cada vegada es parla més d'impulsar mesures per fomentar el creixement fins al punt que el president del Consell de la UE, Herman van Rompuy, ha anunciat aquest dijous que convocarà una cimera extraordinària després de les eleccions de França. La cita estarà dedicada a buscar maneres de reactivar el creixement econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i subratllar que la prioritat són les reformes que s'estan fent, Van Rompuy ha admès que "Europa necessita un creixement econòmic estructurat". En la mateixa línia s'ha expressat el primer ministre d'Itàlia, Mario Monti, que ha reclamat als seus homòlegs europeus que "obrin la ment". Van Rompuy i Monti han participat aquest dijous en una conferència sobre la crisi econòmica que s'ha celebrat a Brussel·les.

stats