AEROLÍNIES
Economia 26/01/2011

Vueling considera "competència deslleial" l'ajuda de la Generalitat a Spanair

El conseller delegat de l'aerolínia, Álex Cruz, qualifica els 10,5 milions a través de l'Institut Català de Finances d'"injustificables"

Efe
2 min
Àlex Cruz/ ACN

BarcelonaEl conseller delegat de Vueling, Álex Cruz, ha criticat aquest dimecres l'ajuda anunciada per la Generalitat a la companyia aèria Spanair i ha assegurat que fomenta la “competència deslleial”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Generalitat ha autoritzat un crèdit de 10,5 milions d'euros a la companyia aèria Spanair a través de l'Institut Català de Finances.

En roda de premsa celebrada aquesta tarda a la seu de Vueling al Prat de Llobregat, Cruz ha qualificat les ajudes d' “injustificables" i ha assegurat que "contribueixen a la distorsió de la lliure competència".

Cruz ha mantingut que Vueling és l'única companyia que ha fet una "aposta clara i decidida per fer del Prat un hub" i ha assegurat que, "malgrat les ajudes, Spanair no està treballant per a aconseguir-ho".

El conseller delegat de Vueling ha apuntat que "els hub no els fan els aeroports, encara que Aena ha fet un gran treball amb la T1, sinó que els fan les companyies aèries que operen en ells i Vueling ha fet una aposta decidida pel Prat".

"Les ajudes públiques suposen una distorsió de la lliure competència", ha mantingut Cruz, que ha reiterat que "l'aposta i l'esforç realment ho ha fet Vueling".

Cruz ha anunciat que la companyia estudia totes les possibilitats al seu abast per defensar els seus interessos, encara que no ha volgut puntualitzar en què consisteixen "perquè encara és massa aviat".

"Vueling és la segona companyia aèria més rendible d'Europa i tot això sense ajudes", ha dit Cruz, que ha lamentat que hagin d'estar contínuament "demanant sacrificis" als seus treballadors per poder fer front en condicions a la recuperació del trànsit aeri aquest any i que es presti una ajuda a una altra companyia.

El president de Vueling, Josep Piqué, ha considerat "injustificades" les ajudes i s'ha preguntat "què pensaran altres empreses que han desaparegut o que passen enormes dificultats i que no han rebut aquest estranyíssim tracte de favor".

Piqué ha dit que "Spanair solapa rutes ja existents i que qualsevol pretensió de la seva banda de crear un "hub" a Barcelona només és creïble per a aquells que estan disposats a creure en promeses que no tenen res a veure amb la realitat del sector aeri".

El president de Spanair ha lamentat que "el nou Govern no hagi estat coherent amb el seu programa d'austeritat i rigor pressupostari i segueixi amb la política de l'executiu anterior, recolzant iniciatives que haurien de circumscriure's a l'àmbit estrictament empresarial".

stats