Economia 30/01/2012

Vueling es dispara un 22,5% a borsa després de la suspensió de Spanair

Vueling ha anunciat que incrementarà la seva capacitat en seients durant la temporada d'estiu fins a un 25% i fins a un 50 % a l'aeroport del Prat de Barcelona

Efe
1 min

BarcelonaL'aerolínia Vueling es disparava avui a la Borsa espanyola en pujar el 22,56 % després que Spanair anunciés el divendres la suspensió de les operacions de la companyia aèria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A les 10.30 hores, les accions de Vueling, que lideraven les pujades del mercat nacional, cotitzaven a 5 euros, després que els inversors haguessin intercanviat ja 768.263 títols per més de 3,6 milions d'accions. A aquesta mateixa hora, la borsa espanyola queia l'1,27%.

Els analistes consultats avui per Efe han coincidit a atribuir al tancament de Spanair l'alça en borsa de Vueling, una companyia que opera també a Catalunya i que després del tancament de la primera podria millorar el seu negoci. Sobre això, Vueling ha anunciat avui que incrementarà la capacitat en seients durant la temporada d'estiu 2012 fins a un 25% sobre la capacitat de l'any anterior i fins a un 50% a l'aeroport del Prat.

Amb aquesta nova situació, Vueling incorporarà 33 noves freqüències en vols ja programats i cinc noves rutes. "L'esmentada ampliació de l'operativa permetrà continuar amb els plans de creixement de Vueling ja iniciats per a aquesta temporada d'estiu i consolidarà la seva posició de lideratge a Barcelona", ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

stats