Economia 30/01/2012

Vueling es dispara a borsa un 25% després del tancament de Spanair

La companyia anuncia que incorporarà 33 noves freqüències en vols ja programats per a l'estiu que ve, i que obrirà cinc rutes noves

Efe
1 min
Álex Cruz, conseller delegat de Vueling, durant la roda de premsa aquest dilluns / Pere Virgili

BarcelonaVueling es dispara a la borsa un 25% després del tancament de Spanair i la capitalització borsària se situa als 152,51 milions. Alhora, els títols van tancar ahir a 5,1 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat de Vueling, Álex Cruz, ha assegurat avui que l'aerolínia donarà "prioritat" als empleats de Spanair en les contractacions que faci. En una roda de premsa, aquest dilluns Cruz ha recordat que Vueling té obert un procés de selecció de personal per cobrir les necessitats dels cinc avions que incorporarà a la seva flota. En aquest sentit, ha garantit que a l'hora de fer entrevistes de feina, els empleats de Spanair tindran prioritat, si bé els llocs de treball oferts –la quantia dels quals no ha detallat– amb prou feines podran fer front als 4.000 acomiadaments –entre directes i indirectes– derivats de Spanair.

Suport institucional per aconseguir que Barcelona sigui un 'hub'

El conseller delegat de Vueling també ha demanat avui suport a les institucions, entre les quals hi ha la Generalitat, per aconseguir que l'aeroport del Prat (Baix Llobregat) pugui convertir-se en un hub o nus de connexions internacionals.

Cruz ha destacat el compromís demostrat per Vueling amb l'aeroport de la capital catalana i ha subratllat que Barcelona és la "casa" de l'aerolínia que presideix Josep Piqué.

El directiu de Vueling ha aclarit que no vol "finançament" de les institucions, sinó suport institucional perquè Vueling "sigui la primera línia aèria del Govern i de les institucions", ha sentenciat.

Des que Spanair va anunciar el dia 27 passat el cessament d'operacions, Vueling ha deixat clara la voluntat de captar els clients de l'aerolínia dirigida per Ferran Soriano, i avui ha anunciat que incorporarà 33 noves freqüències en vols ja programats per a l'estiu que ve i que obrirà cinc rutes noves.

stats