CRISI DEL DEUTE
Economia 08/08/2011

L'Ibex35 tanca en números vermells empès per la davallada de Wall Street

Després d'un inici de jornada prometedor, amb un repunt del 3,8% al matí, la borsa espanyola ha tancat perdent un 2,44%. El mal inici de Wall Street ha estat la causa de l'enfonsament de les principals borses europees

Agències
1 min

BarcelonaL'Ibex35 ha tancat la jornada amb una pèrdua del 2,44%, enfonsat per Wall Street, que només obrir portes ha caigut gairebé un 2% i ha liquidat els efectes positius que havia tingut sobre el parquet espanyol la intervenció del BCE comprant deute sobirà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després que ahir el BCE anunciés que adquiriria deute espanyol i italià per estabilitzar l'euro, la borsa espanyola ha començat el dia amb un repunt important del 3,8% que s'ha anat desinflant al llarg del dia.

Mentre els índex europeus baixaven amb més o menys intensitat, l'Ibex aguantava gairebé pla o amb lleugeres pèrdues. La irrupció de Wall Street als mercats, amb caigudes pronunciades al Dow Jones, ha acabat d'enfonsar la borsa espanyola, que ha acabat cotitzant per sota dels 8.500 punts.

La caiguda de l'Ibex ha quedat petita si mirem els altres parquets europeus. A Frankfurt, el DAX30 ha caigut un 4,53%, mentre que el CAC 40 de París ha tancat la sessió amb una davallada del 4,68%.

A Londres, el FTSE 100 ha acabat la sessió amb un retrocés del 3,39% i a Zurich la davallada ha quedat a les portes del 4%. La Borsa de Milà ha caigut un 2,35%.

stats