FINANCES
Economia 25/08/2011

Warren Buffett inverteix 5.000 milions de dòlars a Bank of America

La injecció del multimilionari nord-americà fa disparar les accions del banc a Wall Street

Redacció
2 min
El magnat nord-americà Warren Buffett / EFE

BarcelonaEl grup Berkshire Hathaway, presidit pel multimilionari Warren Buffett, invertirà 5.000 milions de dòlars (3.474 milions d'euros) en la compra de 50.000 accions preferents de Bank of America, ha anunciat avui en un comunicat l'entitat financera nord-americana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Berkshire Hathaway pagarà 100.000 dòlars (uns 69.500 euros) per títol i també rebrà garanties per poder adquirir altres 700.000 accions comunes d'aquest banc a un preu de 7,14 dòlars cadascuna durant els propers deu anys.

"Una gran inversió com aquesta per part de Warren Buffett és un clar suport a la nostra visió i estratègia", ha indicat el conseller delegat de Bank of America, Brian Moynihan, mentre el fil·làntrop ha dit que el banc és "una companyia forta i ben dirigida", informa Efe.

D'acord als termes de l'operació, la major entitat financera per actius dels Estats Units té dret a recomprar aquests títols en qualsevol moment amb una prima del 5%.

El tercer home més ric del món segons la revista Forbes, va assenyalar que li va comunicar a Moynihan "que volia invertir" a Bank of America perquè va afirmar estar "impressionat amb la capacitat per generar beneficis de l'entitat, que està actuant de manera agressiva per acabar amb els seus reptes pendents".

Divendres passat es va conèixer que l'entitat financera té previst retallar aquest mes 3.500 llocs de treball i fa setmanes que es va desprenent d'actius amb l'objectiu d'estalviar despeses per augmentar el seu capital i poder centrar-se així en els serveis per a consumidors i banca d'inversió.

Poc després de l'obertura avui de Wall Street, l'eufòria per la inversió de Berkshire Hathaway ha fet que els títols de Bank of America es disparessin el 16,88%, mentre que des de començament d'any s'han desplomat un 38,83% .

En plena crisi financera Buffett també va injectar 5.000 milions de dòlars al banc d'inversió Goldman Sachs.

stats