Economia 03/06/2012

El 'Washington Post' alerta que la situació a Espanya "podria anunciar la implosió financera d'Europa"

El diari nord-americà critica en el seu editorial la "inoperància" europea per solucionar el problema de Bankia

Ara
1 min

BarcelonaEl diari nord-americà 'The Washington Post' dedica l'editorial d'aquest diumenge al rescat de Bankia i a les conseqüències que això té i podria tenir per a la zona euro i per al futur de la Unió Europea. El rotatiu assegura que "la situació a Espanya podria anunciar la implosió financera d'Europa i un altre desastre per a l'economia mundial, com el pànic que es va desfermar després que Lehman Brothers fes fallida el 2008".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu, el "conte de BFA-Bankia" il·lustra "la inoperància persistent" d'Europa per "afrontar els fets i actuar de manera decisiva". Mentre que els Estats Units van poder actuar amb efectivitat durant la crisi de Lehman Brothers, "perquè el país tenia un fons de garantia de dipòsits centralitzat, una regulació bancària uniforme i un banc central autèntic, la Reserva Federal", Europa no té "cap d'aquests instruments" i "hauran de ser improvisats", apunten.

"Estem arribant al punt que els polítics han de deixar d'anar sortint del pas i començar a actuar", conclou l'editorial.

stats