FINANCES PÚBLIQUES
Economia 01/04/2011

El tinent d'alcalde Carnes dóna la raó a la Generalitat davant de les exigències pressupostàries de Madrid

Assegura que entén que el ministeri d'Economia està pressionat pels organismes internacionals però creu que la fórmula plantejada pel govern espanyol "no és la millor". Troba "molt difícil" passar del 3,9% de dèficit a l'1,3% en un any

Acn
1 min

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, s'ha alineat amb el conseller Andreu Mas-Colell davant les exigències del govern espanyol per reduir el dèficit públic. William Carnes assegura que entén la pressió dels organismes internacionals sobre el ministeri d'Economia, però considera que la fórmula plantejada per l'executiu espanyol "no és la millor". "Hem de ser clars i responsables. Ens enganyaríem si plantegem que hem de fer-ho perquè formalment ens ho demanen", ha afirmat William Carnes, que considera que el "pitjor missatge que es pot enviar a la comunitat internacional és que sembli que fem els deures i que després no els fem".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per aquestes raons, Carnes demana que la retallada s'expliqui i es faci "amb prudència". "És molt difícil, per no dir impossible, passar del 3,9% a l'1,3 de dèficit en un any", ha reblat. Com diuen els membres del Govern de la Generalitat, el tinent d'alcalde considera que el dèficit no s'ha generat en un any i que possiblement és fruit de "mancances estructurals".

Per William Carnes, el que cal és transmetre que s'està treballant per ajustar els pressupostos. Segons el seu punt de vista, el rigor en la despesa serà el que provocarà que els inversors confiïn en les administracions. I ha posat com a exemple l'Ajuntament de Barcelona, que ha presentat com una institució "sanejada i rigorosa", malgrat que el candidat de CiU, Xavier Trias, en diu tot el contrari.

Carnes ha fet aquestes declaracions durant un esmorzar amb directius d'empreses catalanes a Sao Paulo on s'ha presentat la nova ruta directa entre la ciutat brasilera i Barcelona operada per Spanair i Singapore Airlines.

stats