Economia 05/01/2011

Poc protagonisme de Catalunya durant la visita del viceprimer ministre xinès a Espanya

Joan Rusiñol
1 min

MadridAquest matí, a Madrid, una cinquantena de representants empresarials de les firmes espanyoles amb interessos econòmics a la Xina han esmorzat amb grans empresaris xinesos que acompanyen la important visita del viceprimer ministre xinès, Li Keqiang, a l'Estat espanyol. Gran presència d'empreses de Madrid o del País Basc i escàs accent català en aquesta visita d'un dels màxims representants polítics de la segona economia mundial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A l'esmorzar hi ha assistit el president de Repsol, Antoni Brufau, que ha estat una de les empreses que ha signat, a la Moncloa, un dels 12 acords empresarials. Repsol ha segellat el tracte amb la petroliera xinesa Sinopec, amb qui manté una aliança per treballar plegats al Brasil i construir un gran marca a llatinoamèrica.

La presència catalana gairebé s'ha limitat pràcticament aquí. Segons han explicat a l'ARA fonts de l'organització d'aquesta trobada empresarial, hi ha assistit el diputat del PSC, Fèlix Larrosa, com a representant del grup socialista al Congrés. També Jesús Sanz, director general de Casa Àsia, amb la seu social a Barcelona. No hi era, en canvi, el flamant nou president de la patronal espanyola CEOE, Joan Rosell: ho ha delegat en el seu vicepresident primer, el madrileny Arturo Fernández. A la taula presidencial, amb el ministre d'Indústria Miguel Sebastián, hi ha assitit l'antic ministre d'Economia, Pedro Solbes, ara president del Fòrum Espanya-Xina.

stats