INDÚSTRIA
Economia 26/01/2011

Yamaha oferirà el trasllat a França a un centenar dels 400 treballadors de Palau-solità

La Generalitat diu que és una decisió de la multinacional japonesa que no té res a veure amb manca de competitivitat i productivitat.

Agències
1 min

BarcelonaEl fabricant de motocicletes Yamaha oferirà a un centenar de treballadors de Palau-Solità i Plegamans traslladar-se a França després d'haver decidit que tanca la planta catalana, on hi treballen més de 400 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha explicat que aquest és el compromís que ha assumit la multinacional japonesa que és el fabricant més gran de motocicletes i ciclomotors que quedava a Catalunya.

El tancament, segons Mena, serà progressiu fins al juny i la producció de Palau es portarà a França. "És una decisió corporativa i no és un tema vinculat a manca de productivitat i competitivitat, perquè llavors s'hauria pogut negociar alguna cosa", ha explicat el conseller.

Ha volgut traslladar a la xarxa de proveïdors que el Govern treballarà per tal que puguin continuar la seva activitat buscant càrrega de treball en altres clients un cop Yamaha marxi. També ha dit que es buscaran solucions per donar una sortida a les instal·lacions que té l'empresa a Palau.

L'empresa guarda silenci i assegura que farà pública la comunicació oficial demà, tot i que s'espera que justifiqui el tancament en la caiguda de les vendes a Europa i l'ensorrament del 55% en la producció de la fàbrica catalana.

Els sindicats s'han mostrat molestos perquè la notícia s'hagi conegut a través de mitjans de comunicació abans de tenir una comunicació directa per part de l'empresa i han criticat la decisió de la multinacional de tancar unes instal·lacions que han donat beneficis i encara són solvents.

La decisió de Yamaha afectarà a tota l'àrea productiva, però no a la xarxa comercial i oficines, que seguirà a Catalunya.

stats