EMPRESA
Economia 10/02/2012

Yamaha indemnitza els treballadors per endur-se la producció a França

La fàbrica de Palau-solità i Plegamans passarà a mans del grup logístic Sesé, que es compromet a salvar els 370 llocs de treball

Laura Montaner
1 min

BarcelonaYamaha indemnitzarà els seus treballadors i traspassarà les instal·lacions i els actius de l'empresa de Palau-solità i Plegamans al Grup Sesé. Amb aquest acord, el fabricant japonès obté llum verda per endur-se la seva producció a França, tal com va anunciar fa més d'un any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sindicat ha aconseguit que Yamaha indemnitzi els treballadors abans de fer efectiu el traspàs. Per a les persones que passin al nou projecte de Sesé, l'acord estableix una indemnització de 55 dies nets per any, amb un màxim de 42 mensualitats i una quantitat màxima neta de 80.000 euros, més una suma lineal de 4.000 euros.

Per a la gent que causi baixa voluntària, es garanteix una indemnització de 80 dies nets per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats i una quantitat màxima neta de 90.000 euros, més la suma lineal de 8.000 euros.

A excepció de les persones que causin baixa voluntària, el grup Sesé s'ha compromès a assumir la totalitat de la plantilla actual de Yamaha, 370 treballadors, i garanteix que no presentarà cap expedient en el decurs dels dos propers anys.

El comitè d'empresa i les direccions de Yamaha i el Grup Sesé es van reunir ahir a la nit i, amb la mediació del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, van arribar a l'acord que avui han comunitat a la plantilla de l'empresa i que aquesta ha ratificat per unanimitat.

CCOO ha fet una valoració molt positiva d'aquest acord, ja que garanteix el manteniment de l'ocupació i la reindustrialització d'una planta que l'empresa pretenia tancar sense cap causa objectiva que ho justifiqués.

stats