ECONOMIA
Economia 27/01/2011

La plantilla de Yamaha es mostra indignada per un tancament que consideren econòmicament injustificat

Els treballadors no entenen la decisió de la multinacional nipona per traslladar tota l'activitat productiva a una planta francesa i acomiadar els més de 400 empleats de Yamaha a Palau-Solità i Plegamans

Oriol Mondéjar
2 min

BarcelonaLa plantilla de l’empresa Yamaha de Palau - Solità i Plegamans s’ha mostrat sorpresa i indignada després de la reunió d’aquest matí entre el comitè i la direcció on els ha confirmat el tancament de la planta. Crispació, indignació i vergonya són els sentiments generalitzats d’uns treballadors que no entenen la decisió de la multinacional nipona per traslladar tota l’acticvitat productiva a una planta francesa i acomiadar els més de 400 empleats de Yamaha a Palau - Solità i Plegamans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“És lamentable que una empresa que té beneficis i funciona bé, la tanquin i la vulguin portar precisament a França a una planta que té pèrdues”. “És penós que tantes famílies vagin a l’atur tal i com està la situació a Espanya”. “Ningú ens recolza ni ens ajuda, ningú fa res” ha explicat una empleada de la línia de muntatge, Cristina López.

Un treballador del departament de postvenda de Yamaha, Jordi Muñoz també mostrava el seu desconcert “sense anar més lluny, aquest any hem tingut beneficis, minsos però beneficis, i en canvi, la planta francesa ha tingut 24 milions de pèrdues”. Muñoz ha afegit que “estem parlant d’un atracament i no d’una deslocalització objectiva, és una decisió personal i política de l’empresa que s’ha pres a 12 mil quilòmetres de distància”.

El president del comitè d’empresa, Andreu Garcia remarca que el tancament és “indignant” tant per la forma com per el fons de la qüestió. Garcia a més ha denunciat que “l’empresa negociï amb la Generalitat i ens assabentem a través de la premsa”. Segons Andreu Garcia “ això és una crida als empresaris que si volen tancar vagin a parlar amb el senyor Mena” ha dit.

Un membre del comitè d’empresa, Juan Manuel Santín ha destacat que la notícia ha sorprès “tant els treballadors espanyols com els japonesos” que treballen aquí Palau. Santín ha explicat que els treballadors japonesos que treballen aquí a Espanya coneixen la situació de la fàbrica de França i coneixen que la planta espanyola "és molt més flexible, productiva i té uns costos molt més barats”.

El sindicat CCOO ha informat que el comitè d’empresa de Yamaha es reunirà a les 6 d’aquesta tarda amb el conseller d’empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena i la plantilla de Yamaha aprofitarà aquesta reunió per a concentrar-se davant de la seu del departament a Barcelona.

stats