Economia 31/01/2011

Zapatero no suprimirà les diputacions perquè provocaria "una resposta social forta"

Diu que hi ha massa centres tecnològics a l'Estat i caldrà integrar-los perquè "amb molts de petits no complirem l'objectiu"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha rebutjat el consell de l'expresident Felipe González de suprimir les diputacions per agilitzar l'administració i estalviar diners. En una entrevista a TVE ha reconegut que han anat "perdent paper", però és una institució "recollida a la Constitució" i "el fet provincial compta i pesa". Ha afegit que el ciutadà "se sent extremeny, però de Càceres o Badajoz". Per això preveu que "si s'intentés suprimir sense més hi hauria una resposta social forta, perquè penso que hi ha un sentiment provincial encara molt estès a l'Estat". Finalment, ha dit que "una altra cosa és que es redueixin i concentrin el paper a les autonomies".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Pel que fa al deute de les autonomies ha insistit en la necessitat de reduir-lo, però ha recordat que "la seva despesa és sobretot de sanitat i educació, i hem decidit entre tots encarregar-los-ho. No és que gastin en això, és que ho gestionen perquè els ho hem encarregat". En aquest sentit ha dit que el sistema sanitari espanyol és un dels millors del món. Per altra banda, ha repetit el mateix que va dir a Saragossa respecte l'eficàcia del model autonòmic: "A la història de l'Estat els moments de més crisi han estat els de més centralisme. El que ha estat car i inefiicent ha estat el centralisme".

Pel que fa a l'"harmonització" autonòmica que vol dur a terme el PSOE, ha exposat que una de les "preocupacions" que té és l'excés de centres tecnològics. "Un centre tecnològic, de qualsevol matèria, per tenir eficiència i força, ha de tenir grandària, massa crítica, un número d'investigadors, una potència". Per això ha criticat l'excés d'aquest tipus de centres d'investigació que hi ha a les autonomies, perquè ha lamentat que "amb molts de petits no complirem l'objectiu. Cal sumar esforços i integrar matèries d'investigació tecnològica".

stats