CIMERA
Economia 04/11/2011

Zapatero: "No s'han esvaït tots els dubtes sobre Grècia"

El president espanyol valora positivament el possible nou govern grec de concentració nacional

Ara
2 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat avui durant la presentació de les conclusions de la cimera del G-20 celebrada a Canes que "no s'han esvaït tots els dubtes sobre Grècia".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant, Zapatero ha dit que, a diferència de l'inici de la cimera, quan Atenes va anunciar un referèndum sobre el pla de rescat de la UE i l'FMI, "ara tenim alguna dada positiva: no hi haurà referèndum a Grècia, és un factor molt gran d'incertesa que desapareix, i també s'obre la possibilitat de formar un govern de concentració nacional a Grècia".

El govern espanyol ha ratificat davant el G-20 seu compromís de reduir el dèficit i controlar el nivell de deute per comptar amb uns comptes públics sostenibles i creïbles.

El compromís d'Espanya ha quedat recollit en el pla d'acció per al creixement i l'ocupació aprovat en la cimera celebrada a Canes (França).

Segons aquest document, Espanya, al costat de països com Estats Units, França, Alemanya, Itàlia o el Regne Unit, garanteix plans de consolidació fiscal "clars i creïbles" perquè el 2013 el seu dèficit se situï a la meitat del registrat el 2010, i es mostren determinats també a "estabilitzar o reduir" el seu deute públic pel 2016.

El pla d'acció inclou els compromisos que adopta cada país per eliminar riscos a curt termini, aconseguir l'estabilitat financera i reforçar a mitjà termini les bases del creixement econòmic.

Amb ell es dóna resposta a la petició de Zapatero, que en els últims dies ha insistit en la necessitat que els països sanejats posin en marxa estímuls fiscals per reactivar la seva demanda interna i impulsar el creixement econòmic global.

També s'ha acordat que el Fons Monetari Internacional i la UE controlin les finances d'Itàlia.

Un equip de tècnics de la institució dirigida per Christine Lagarde visitarà Roma cada tres mesos. Supervisarà el pressupost i la implementació de les reformes.

stats