Economia 28/06/2011

Zapatero vol elevar fins als 961 euros el sou màxim per no ser embargat

Fins ara no es podien embargar els immobles de persones amb sous inferiors als 641 euros al mes. La quantitat s'elevarà fins als 1.350 euros per les famílies amb dos membres que no cobrin res

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha concretat que les mesures de protecció pels qui no puguin pagar la hipoteca que el govern espanyol aprovarà permetran reduir la xifra d'embargaments per impagament d'hipoteques. Ha anunciat que el govern espanyol donarà "un pas més enllà, audaç, contundent, per evitar que famílies i persones amb processos d’execució hipotecària entrin en situacions insostenibles". Per això ha anunciat que s'elevarà el límit de renta inembargable en processos d'execució hipotecària fins al 150% del sou mínim interprofessional, és a dir, 961 euros mensuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, si fins ara els immobles no es poden embargar a les persones que cobren menys de 641 euros al mes, a partir d'ara la quantitat no embargable serà de 961 euros per deutes hipotecaris. El nou límit establert s'elevarà fins un 30% addicional del sou mínim interprofessional per cada membre de la llar que no tingui ingressos, el que suposa que en una família amb dos membres sense renta la riquesa mensual inembargable en una execució hipotecària arribaria als 1.350 euros.

L'objectiu d'aquesta mesura és evitar que les famílies que pateixen un procés d'execució hipotecària entrin en una situació "insostenible". Zapatero també ha anunciat que s'adoptaran mesures addicionals per acabar amb "els abusos a les subhastes hipotecàries". En la seva primera intervenció només havia dit que s'aprovarien mesures, i ha estat en la rèplica al portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha concretat la mesura.

stats