Economia 31/01/2011

Zapatero: "Fem amb els bancs el mateix que fan amb nosaltres"

Es mostra confiat que el PP donarà suport a la reforma de les pensions

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha argumentat que el govern no dóna diners als bancs, i ha recordat que el que reben les entitats financeres que ho necessiten són crèdits. "El que hem fet és avalar les emissions que feien per obtenir finançament a fora". En una entrevista a TVE ha dit que el govern espanyol "els cobra interessos: Fem amb els bancs el mateix que fan els bancs amb nosaltres" amb el resultat que "els interessos que cobrem a través dels interessos públics que gestiona el govern no només no han donat diners als bancs sinó que n'obtindran beneficis".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha recordat que amb la reforma financera les entitats "han de buscar inversors, capital privat, no públic", per cobrir els 20.000 milions que els han de permetre arribar a les quantitats exigides per el govern espanyol. Ha reconegut, però, que "és probable que totes no ho aconsegueixin" i per això hauran de demanar ajudes del FROB "perquè aquesta caixa tingui una gestió adequada, i després naturalment que ho tornarem a posar al mercat".

Reforma de les pensions

Pel que fa al debat parlamentari per convalidar la reforma de les pensions, el president espanyol ha manifestat que espera el suport del grup parlamentari del PP perquè de les converses que ha mantingut amb el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, es desprèn que “comparteix la majoria dels arguments de la Comissió Europea, la Seguretat Social i els sindicats”. Rajoy li hauria dit que serà “constructiu” al debat parlamentari.

Ha aprofitat per recordar al líder del PP que “les enquestes no porten a la Moncloa, sinó les urnes” i li ha retret que “diuen que té un programa ocult, doncs penso que no té ni programa ni ocult”, sinó que es limita a veure “què pot sonar millor en cada moment”.

També ha respost a les acusacions del dirigent d'IU, Cayo Lara, que havia acusat Zapatero de “neoliberal”, demanant-li que “revisi els plantejaments ideològics del neoliberalisme” i li ha etzibat que “sempre diu que és l'esquerra de la càmera, però el PSOE té 169 diputats i és una força d'esquerres”.

stats