AUSTERITAT
Economia 25/03/2011

Zapatero vincularà per llei la despesa de l'Estat al creixement econòmic

L'administració central no podrà gastar més del que creixi el PIB, segons ha anunciat avui el president espanyol. Zapatero demanarà a les autonomies que també apliquin aquest criteri, però no les obligarà a fer-ho.

àlex Font Manté
1 min

Enviat especial / Brussel·lesJosé Luis Rodríguez Zapatero ha anunciat avui que limitarà per llei la despesa de l'Estat. L'administració central, d'ara en endavant, tindrà vinculada la seva capacitat de despesa al creixement de l'economia. És a dir, que si per exemple el PIB puja un 1%, l'Estat només podrà gastar un 1% més que a l'exercici anterior. Axí ho ha anunciat Zapatero a la roda de premsa amb què s'ha acabat la cimera del Consell Europeu celebrada entre ahir i avui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha assegurat també que no imposarà aquesta nova normativa a les comunitats autònomes, que estan protegides pel dret constitucional a l'autonomia financera. Tot i així, Zapatero vol que les comunitats també limitin la seva despesa en funció del PIB i promourà un "gran pacte polític" per a que axí sigui.

Durant la seva intervenció, Zapatero ha anunciat altres mesures, com l'aplicació d'un pla d'aministia per fer aflorar l'economia submergida, una nova llei concursal o la modificació dels serveis professionals.

stats