REFORMA DE LES PENSIONS
Economia 17/12/2010

Zapatero manté la seva proposta d'allargar l'edat de jubilació fins als 67 anys

El president es manté ferm i diu que el seu govern no està pendent de les expectatives electorals quan "està en joc" el sistema de pensions.

Marc Vidal
1 min

Brussel·lesEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que manté la seva proposta de jubilació als 67 anys, ja que considera que és una mesura necessària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa després de la cimera de Brussel·les, Zapatero ha advertit que el seu govern "no pot estar pendent, quan està en joc el futur del sistema de pensions, de les expectatives electorals".

És per això que tot i la falta de consens entre les forces polítiques i els agents socials, Zapatero manté la proposta d'allargar l'edat de jubilació, que és una "mesura que no és fàcil", ha dit el president espanyol, "però que en el futur veurem que era la que s'havia de fer".

Zapatero s'ha mostrat també satisfet dels resultats de la cimera de Brussel·les, que ha acordat reformar el Tractat de Lisboa per donar més suport a l'euro davant d'atacs especulatius. "S'obre camí entre els països europeus", ha dit Zapatero, "la idea que cal defensar una major integració de la política econòmica".

stats