DRET A DECIDIR
Economia 11/04/2011

Acampada davant del Parlament aquesta tarda a favor de la llei d'independència

Els participants s'estaran a les portes de la cambra fins dimecres, quan es voten les esmenes a la totalitat a la llei per declarar la independència. CiU tindrà la clau perquè la proposta avanci

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLa convocatòria de la plataforma Ara Sí Toca per iniciar aquesta mateixa tarda una acampada davant del Parlament i pressionar així els partits catalans per tirar endavant el projecte de llei sobre la independència segueix en peu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A partir de les 17 hores, els participants en l'acampada –oberta a tothom– començaran a arribar a les portes de la cambra i s'hi estaran fins dimecres, que és el dia en què se sabrà si prospera la proposta que va entrar al Parlament de la mà de Solidaritat Catalana (SI).

Els convocants de la concentració han fet servir les xarxes socials per cridar a la mobilització els independentistes i pressionar així CiU per tal que els seus diputats contribueixin a fer que la llei d'independència avanci.

Dimecres a la tarda, els diputats catalans hauran de votar les esmenes a la totalitat que han presentat el PSC, el PP i C's a aquesta llei. Si CiU hi vota a favor contribuirà a fer que la llei passi al tràmit d'esmenes parcials i vagi fent camí.

El procés arriba després que ahir la consulta sobre la independència de Catalunya aconseguís mobilitzar més d'un 21% de l'electorat a Barcelona i que el "sí" s'imposés de manera contundent amb un 91,46%. Els "no" del referèndum a la ciutat van suposar el 7,32%.

La participació va superar les expectatives dels organitzadors, la plataforma Barcelona Decideix, i va arrencar de CiU el compromís de "prendre nota" i fer bandera del dret a decidir, segons va dir el mateix Oriol Pujol, que també va participar amb el seu vot en la consulta.

Punt informatiu de SI

Diputats, alcaldables i membres de l'executiva de Solidaritat Catalana per la Independència han muntat un punt informatiu davant del Parlament per, fins al ple de dimecres que ve, explicar fins i tot de nit "els avantatges de la independència", i han cridat a la mobilització ciutadana.

Així ho ha anunciat avui el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, que s'ha referit a la consulta sobre l'autodeterminació que es va celebrar ahir a Barcelona com "un camí sense retorn cap a l'Estat propi i la declaració d'independència de Catalunya".

"Ens plantarem durant 48 hores al Parc de la Ciutadella fins al dimecres i fem una crida a tota la ciutadania perquè s'acosti al parc per donar suport a aquestes mobilitzacions", ha assenyalat.

"La ciutadania ja s'ha mobilitzat i ara reclama els seus representants polítics que facin la seva feina en seu parlamentària; ens han enviat un missatge que hem de portar a la pràctica", ha afegit Bertran.

Membres de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona i agents de la Guàrdia Urbana han demanat aquest matí a la cúpula de Solidaritat que es retirés del parc de la Ciutadella. La formació política ha enregistrat la discussió en vídeo entre el diputat Alfons López Tena i el responsable del parc. Finalment, els agents han desistit.

stats