Economia 08/02/2012

Els accidents mortals a la feina creixen: 78 víctimes durant el 2011

El balanç d'accidents laborals ha disminuït respecte el 2010 en els casos lleus i greus, però les dades empitjoren en els sinistres amb morts, 14 més durant l'any passat

E.f.
1 min

BarcelonaEls accidents laborals mortals van repuntar l'any passat, amb 78 víctimes a Catalunya, 14 més que durant el 2010. La dada va millorar, en canvi, pel que fa als accidents greus i lleus, segons el balanç de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Hi va haver 684 accidents greus i 91.557 amb resultat lleu. Mirant la taxa global de sinistralitat a la feina (que medeix el nombre d'accidents per cada 100.000 treballadors d'alta a la Seguretat Social) s'ha reduït un 10,5% en el darrer any.

En nombres absoluts, els accidents laborals han anat a la baixa els darrers anys, condicionats en part per la intensa destrucció de llocs de treball fruit de la crisi.

Comparativament, els accidents mortals són els que presenten la pitjor evolució. La taxa de mortalitat va repuntar fins al 3,1 l'any passat. Abans de la crisi, durant el 2007, van morir 108 treballadors i la taxa de mortalitat a la feina estava en el 3,7.

Pel que fa a les causes de les morts a la feina l'any passat, 35 van ser per causes traumàtiques (principalment casos de persones que queden atrapades o cauen de gran alçada), 28 casos més van anar lligats a causes no traumàtiques (vessaments cerebrals i infarts) i els 15 restants van ser accidents de trànsit.

El director de Relacions Laborals, Ramon Bonastre, ha defensat en roda de premsa que el Govern està compromès per fer baixar el nombre d'accidents i han anunciat una nova campanya de prevenció que es posarà en marxa properament, així com una intensificació de la vigilància i el control sobre les empreses.

stats