Tecnologia
Economia 05/10/2011

Les accions d'Apple es desplomen un 5%, decebudes per no veure el nou iPhone 5

La companyia va tancar els parquets nord-americans amb un retrocés del 0,6%, després de recuperar-se de la desplomada inicial

Reuters
1 min

Nova YorkLes accions d'Apple van caure fins un 5% just després que la companyia anunciés aquest dimarts el nou iPhone 4S, en una de les revelacions tecnològiques més esperades de l'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou iPhone, una versió millorada del seu antecessor –però amb un disseny exterior idèntic–, va generar decepció entre la majoria de tecnòfils, que esperaven el llançament de la cinquena generació del popular smartphone, del qual es rumorejava que tindria un disseny més lleuger i una pantalla més gran, entre altres novetats.

En un moment en què les principals competidores –Samsung i HTC– estan trepitjant els talons de la poma, Apple va veure com les seves accions queien fins un 5%, abans de retallar pèrdues i tancar amb un retrocés del 0,6% en els parquets nord-americans. No obstant això, els analistes creuen que les novetats que presenta, especialment el sistema de comandament per veu –Siri–, faran créixer l'eufòria desplomada en la presentació, un cop es comenci a comercialitzar.

Està per veure la rebuda que tindrà entre els usuaris el nou telèfon intel·ligent d'Apple, en un moment en què els dispositius amb sistema operatiu Android, i especialment els de les firmes Samsung, LG i HTC, continuen guanyant quota de mercat i trepitgen els talons del fins ara hegemònic iPhone.

stats