Economia 25/07/2012

Les aerolínies demanen a la Comissió Europea que investigui l'alça de les taxes als aeroports espanyols

Les principals companyies del sector es queixen que no van ser consultades, com estableix la directiva europea

Efe
1 min
Un passatger observa el panell on s'anuncien els propers vols

Brussel·lesL'Associació d'Aerolínies Europees (AEA en les seves sigles en anglès) ha demanat a la Comissió Europea que s'afanyi a investigar l'alça en les taxes aeroportuàries a Espanya, un decisió que podria vulnerar les normes europees.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'associació, que reuneix les majors aerolínies europees, com Iberia o Virgin, ha condemnat la pujada de les taxes "per raons pressupostàries" i ha criticat que s'hagi posat en marxa sense consultar-ho amb les companyies de transport aeri.

"Tenim dubtes que aquesta decisió compleixi amb les normes europees sobre taxes aeroportuàries, ja que s'ha fet sense consultes i sense notificacions", ha assenyalat el responsables de comunicació de l'associació, Geert Sciot.

Per aquest motiu, l'AEA ha demanat públicament a la Comissió Europea que intervingui i estudii el cas, encara que de moment no ha tramitat cap queixa formal.

L'executiu europeu ja va anunciar a principis de mes que investigaria la pujada de les taxes en els aeroports de Madrid i Barcelona per comprovar si respecten la legislació comunitària, segons va assenyalar el vicepresident de la Comissió i responsable de transports, Siim Kallas, en resposta a una pregunta formulada per un eurodiputat.

Kallas va advertir Espanya que ha d'aplicar les disposicions de la directiva sobre taxes aeroportuàries, que estableix que s'ha de consultar els usuaris sobre l'import i el sistema de taxes aplicades en els aeroports amb més de cinc milions de moviments de passatgers a l'any o, com a mínim, en el principal aeroport de cada país.

Ryanair ja va anunciar la cancel·lació de quatre rutes de l'aeroport de Barcelona i onze més de l'aeroport de Madrid a causa de l'augment de taxes decretat pel govern espanyol.

stats